Třeboňská bajka

Třeboňská bajka

Okolo Třeboně,
pasou se tam koně.
 
Nejenom koně,
znám tam i krávu.
Ta kumštu rozumí
a kouří trávu.
 
Sedím s ní v čajovně,
naslouchám tlachání.
Tváří se duchovně,
což smutek mi nahání.
 
Forma i vzezření
předbíhá podstatu.
Jsem naštěstí po zimně
chabrus na prostatu.
 
Odmítá průměrnost
a taky braky,
jež vidí ve světě
vlastními zraky.
 
Braky, jimž holdují
prý ti druzí.
Takových schází se víc
v těchto kruzích.
 
Tak moc si přály nebýt součástí stáda,
že vytvořily, ač nerady
nové, alternativní a homogenní tupé stádo
z druhé strany ohrady.
 
Ach Čechy krásné, Čechy mé
mě u srdce vždy zabolí,
když projikuje kráva
hloupost svou do okolí.
Autor Bunis, 22.04.2016
Přečteno 1037x
Tipy 2
Poslední tipující: Smeglofus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí