Život teče

Život teče

Anotace: Život přece plyne, a pokud se zastaví, zvětrá stejně jako voda. (Bruce Lee)

Sbírka: Pět po dvanácté

Pověz, vodo, prozraď mi,
v čem tkví smysl bytí;
zda v opojné závrati
či v plození dětí?

Proč odraz v tobě vidějí
čím neseš jejich loďky;
proč plyneš stále rychleji,
co skrývají tvé hloubky?

Obsahuješ pralátku,
z tvé moci čiší strach;
zrána nosíš ošatku,
večer její prach.

Život dáváš, i jej bereš,
co vezmeš, to už nevrátíš;
od hor k moři své cesty vedeš
a mnohá místa zatápíš.

Tak kapky v proudu splývají,
než řeka v moři zaniká;
tak dni se ke dnům sčítají
a život zvolna ubíhá.
Autor Chancer, 30.10.2015
Přečteno 336x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí