Z nouze nectnost

Z nouze nectnost

Anotace: Nejlepší dozor je ten, co zvládne uhlídat sám sebe.

Další večer, zase sám
z gauče na život svůj nadávám,
ve dne spánek, v noci hlad
takový můj věcí řád.

Nudy děsné hrůzovláda
hříchu myšlenka se vkrádá,
nečinnost vždy ďábla láká
by pak započala válka.

O duši boj čert vést umí
svoji oběť snadno zlomí,
lehce začne, těžce končí
kolo závislosti už se točí.

Nuda to už vskutku není
jeden dotyk všechno změní
a tak tento příběh líčí
jak octl jsem se...



za hranicí.
Autor Chancer, 28.01.2018
Přečteno 360x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Winnacott, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba, Disspraktik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někdy je ta hranice tenčí, než se může na první pohled zdát..

03.02.2018 17:29:37 | Emily Winnacott

O tom taky celé tyto verše jsou.

04.02.2018 16:26:04 | Chancer

Moc povedené :)

29.01.2018 00:00:13 | Disspraktik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí