Nezvaný host

Nezvaný host

Anotace: Stává se to. I úplně šťastnému a zdravému člověku někdy nestačí držet dveře zavřené. Dostane se to dovnitř bez problému oknem, komínem nebo i tou nejmenší škvírou. Je to vzduch prosycený jedovatými výpary, otravující naše srdce a celý náš život.

Potají se vkrádá
host do domu nezvaný,
sítě pilně spřádá
brzy budeš bezbranný.

Zprvu tváří se jak moudrost
když odhaluje skrytou pravdu,
vyřčených slov neupřímnost
skutků marnost a chtíče vládu.

Zmocňuje se pocitů
radost v slzách utopí,
vysává ti z duše mízu
a prázdnou ji pak odhodí.

Co pak s tělem bez duše
jež v zoufalství se potácí,
co s životem bez srdce
má ještě vůbec nějaký cíl?
Autor Chancer, 04.02.2018
Přečteno 338x
Tipy 1
Poslední tipující: Aiury
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí