Přítel

Přítel

Čistím v pokoji svícen,
při tom mě bolí jícen.
V krku mám knedlík
a na zemi kyblík.
Můj irský setr
jmenuje se Petr.
Když vzácný host
přejede most,
můj malý domek
ohluší zvonek.
Když bota dopadne na zem,
tak zvuk zatřese se psem.
Bystře změří ho okem
a přiběhne bokem.
Možná mu ukousne prst,
pohladí-li mu srst.
Už ho mám dost,
a tak mu hodím kost.
Host na psa pískne,
ten radostí výskne.
Na kom Ti záleží
můj věrný příteli?
Autor Tvbm, 10.02.2019
Přečteno 460x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, šerý, Jan Urban, Koralína, Kapka, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hravá a smavá. Báseňka odpozorovaná ze život mě pobavila.

07.03.2019 13:21:37 | šerý

Díky - to mám radost, že takhle zapůsobila :)

07.03.2019 16:13:31 | Tvbm

Úsměvné...
Věrný přítel
vzácný host
psovi maso
nejen kost
setr Petr
pro radost :-)

10.02.2019 19:19:43 | Kapka

Díky :)

10.02.2019 19:50:03 | Tvbm

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí