Mikulášská

Mikulášská

Anotace: Dnes ještě k Mikuláši, i když se nadělovalo včera. ;-)

*

Mikulášská

~~~~~~~~

Mikuláš si s andělem,
sedli do maštale,
čerta k sobě nepustili,
že by moh být malér.
*
Čert stál venku před maštalí,
síru kolem prskal.
Báli se ho, co tam stáli,
každého hned ztřískal.
*
Že prý když ho nepustějí,
poplive i vrata.
Škrtne sirkou,
a hned bude,
požár na to tata.
*
Mikuláš kouk na anděla,
oba chvíli přemýšlí.
Pustíme ho jenom škvírkou,
než tam něco vymyslí.
*
Čerte tak si pootevři,
jenom malý kousek.
Koukej na nás ode dveří,
a vezmi si brousek.
*
Jazyk zatím sobě piluj,
než půjdeme nadílet.
Ať je ostrý a nešvindluj,
né aby ses potom splet.
*
Mikuláš a anděl sedí,
čert si jazyk piluje,
že je s nimi aspoň napůl,
sám sobě si libuje.

*

Autor jenommarie, 06.12.2019
Přečteno 582x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Isla, Kapka, Donne, Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké...

06.12.2019 21:14:48 | Kapka

Dekuji ti Kapičko. ;-)

06.12.2019 23:13:04 | jenommarie

:-D
Zajímalo by mě, jestli jsi se to naučila přednesla aby jsi dostala sladkosti ;-)

06.12.2019 11:38:43 | petrzal

To by chudáci nevydrželi, tak dlouhou :-D ;-)

06.12.2019 11:52:10 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí