Maluji na zdi

Maluji na zdi

Anotace:  „Před činy nezdrhneš.“

 

Toho, co nechtěl jsem

toho mi nandali

jak sněhu hromadu

do půli oken

na zeď si maluji

snad z nudy mandaly

líně mě sledují

svým snovým okem.

 

Je tu i není tu

Na tygru přijela

náhle se zjevila

přede mnou skokem

leknutí můžeš brát

vztekle i zvesela

oči jak smaragdy

zlatý rám z loken.

 

Kůže jak z ebenu

jenom tak nevzplane

z tygra, když svezla se

zlehounka na zem

na postel lehla si

že prý už nevstane

před ohněm prchal jsem

chytla mě lasem.

Pojď sem ty darebo

marně mi utíkáš

nohy mi svázala

jak bych byl tele

hele ty tele,

já nevím, kam pospícháš

 

„Před činy nezdrhneš“, v hlavě se mele.

 

A tak tu pro radost

dva stejní bláznící

být často klamáni

straší nás tresty

Země je vlastně jen

vesmírnou stanicí

 

na které z žití…

 

my skládáme testy.

Autor čenda pekař, 02.02.2023
Přečteno 102x
Tipy 13
Poslední tipující: martinaV, Kan, mkinka, Lighter, šerý, 96., Frr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Psané opět s bonusem úvahy, kterou do dílka často nasoukáváš. Jo, líbí se mi to a už jen ta představa ženy na osedlané na tygru...*

02.02.2023 11:36:38 | šerý

čendo, ale neboj se-Ty máš i na jízdu na tygru...jsem o tom přesvědčen!! ST*

02.02.2023 01:54:02 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí