Bobři

Bobři

Anotace: „Nejsi to, co ti někdo nakecal.“

 

 

 

 

Mé vzpomínky mě v noci budí

pro sliby, které do osudí

mi vložili ti pomatenci

sudičky skotačící v tanci.

 

Tančily kolem mého těla

měly ji z praku, nebo z děla

já na ně čučel jako vrána

vždyť křepčily tu náhle z rána.

 

Pak z kolíbky mě vyklopily

prý ať si zvykám, švitořily.

 

Tak jsem se naštval, bez dojetí

do pytle narval je, jak smetí.

 

Pytel jsem odnes dolů k řece

pytláci mají tam své klece

občas se zdaří, chytnou bobry.

 

Teď hnedle tři? No to je dobrý.

Když jsem se vrátil, marná sláva

opět jsem čučel jako vrána.

 

V pokoji, kde jsem včera spával

najednou podivný je nával.

Kolíbka chrání dítě spící

na sebe zírám, nevěřící.

Slza mi padá, stoupá vzhůru

když střetnou se, zní šalmaj z kůru.

 

Někdy to život zaonačí

neznáme značky, cože značí...

 

„K čemu to bylo, řekni Pane.“

Slyšíš jen ticho... Nevídané!!

 

„Tak to ty Pane, nejsi doma?!?“

„Proboha, chvíli mě nechte!“

 

„No... ale...kde jsi?!“

„Šel jsem k řece...“

 

„Jo ták.... za bobra...“

   „Tiše buď, už ani muk!!“

 

Zas čučím z kolíbky...

 

 

Jsem malej kluk.

 

 

Autor čenda pekař, 07.02.2023
Přečteno 94x
Tipy 10
Poslední tipující: Tvbm, Marten, annanymsová, Psavec, kozorožka, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám to ale jinak. (Na štěstí nebo neštěstí?) U mně byly sudičky němé, jak ryby na rybím trhu ve Funchalu. Zarytě mlčely!

07.02.2023 01:21:51 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí