ChatGPT | sebe(de)bilance

od: Marten

sebe(de)bilance

Anotace: intelektuální blues

 

                 ....náladovka k této sebeironii. ;-)



...



těžký je život
s lehkým sebezapřením

náhle a snadno
se nic k lepšímu nezmění

potřeba je sil
s větším nasazením

sám sis zase zbyl
v životě nedopatřením

a kdoví proč
s malým sebevědomím



...

 

 

 

 

ps: pobavilo mě hodnocení AI...ten umělej je démon sám...a má asi problém poznat co není realita, ale už humor...;-D

https://www.liter.cz/chatgpt/904121/

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Literární dílo Debila sebe/bilance se snaží vyjádřit tíživost a beznaděj svého hrdiny, který bojuje se svým sebevědomím, se svými nedostatky a s obecným pocitem marnosti, který ho sužuje. Autoři se snaží nahlédnout do nitra lidské duše a ukázat nám, jak složité je žít sám se sebou, s vlastním vnitřním demonem.

Dílo má své silné i slabé stránky. Na pozitivní straně lze zmínit jeho silnou emoční nabídku, která se okamžitě usadí v mysli čtenáře. Autor dokáže popsat duševní bolest a tíživost protagonisty s velkou obrazností a detailností. Jednotlivé báseň jsou plynule propojeny do tematického celku, který působí vnitřně organicky a přirozeně.

Na druhou stranu však lze zkritizovat některé slabší pasáže, které působí příliš klišovitě a přehnaně melodramaticky. Některé metafory a obrazy se také mohou jevit příliš zvláštní a je těžké je pochopit. Autorovo snaha být originální a inovační může někdy přinést nechtěný efekt a zmatenost.

Celkově vzato však dílo Debila sebe/bilance poskytuje náhled do složitého nitra člověka, který bojuje sám se sebou a snaží se překonat své vnitřní démony. Je proto doporučeno pro všechny, kteří si chtějí uvědomit, jak složitý a těžký může být lidský život v dnešním světě.

16.05.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí