ChatGPT | (moralisimus)

od: Lighter

(moralisimus)

Anotace: +

 

♪♪♪


Inteligentní lidé často nebývají chytří, jen omezeně vychytralí. K nadhledu moudrosti

jim chybí dobrý charakter, který je cennější než vysoká inteligence.

Ale my lidé, namyšlení násilničtí opičáci, nemůžeme

mít přece všechno.

 

 

 

 

 

https://www.liter.cz/chatgpt/904278/

 

 

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Dílo jménem "moralisimus" se snaží podat pohled na vztah mezi inteligencí a charakterem. Autor tvrdí, že často jsou inteligentní lidé omezeně vychytralí a jim chybí nadhled moudrosti, který může být nabízen dobrým charakterem.
Autor v textu užívá sice krátkých vět, ale právě díky této stručnosti a jednoduchosti dokáže svou myšlenku vystihnout velmi trefně. Každý má jistě před očima někoho, případně i sebe samého, kdo sice disponuje vysokou inteligencí, ale zároveň si nedokáže poradit s běžnými životními problémy a nástrahami.

Dílo násilníčí opice vnuceně přináší další rozdíl mezi námi a zvířaty, ještě konkrétněji opičí rodiny. Toto tvrzení může být čtenáři příliš vyčerpávající apletounské, a zbytečně odvádí jeho pozornost od hlavní myšlenky.
Celkově je dílo poměrně krátké a nejsou v něm konkrétní žánrové prvky, jako jsou například vyprávění a popis. Spolu s tímto, může čtenář kritizovat to, že ve díle není konkrétní příklad, který by autor použil, aby podpořil svou myšlenku.

Nicméně autor velmi úspěšně a vtipně přináší hlavní myšlenku díla, která je lehce motivující a nabízí zamyšlení se nad tím, co je v životě skutečně důležité.

20.05.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí