Příjemný Cyklus

Příjemný Cyklus

Přichází Jaro, vše oživující a barvící...

Chlad bojuje s teplem z rána, 

a slunce se snaží prorazit skrz mraky.

Život vítězí nad smrtí, a Jaro končí...

 

Žezlo "Oživení"přebírá Léto divoké.

Slunné dny se v okamžiky mění v bouře.

Radostné dny přecházejí v žhavé noc

Deště emoční se chladné mění barevné sny...

 

Podzimní Paní střídá Divokou Krásku.

Teplo a chlad znovu spolu válčí.

Tento šílený boj barvy stromy do ruda.

A po boji přichází dlouhý mrazivý odpočinek...

 

Vše zaleze do svých skrytých doupat.

Noci neúprosné požírají dny rychleji.

Chlad se plíží světem jako hladový had.

Ale nakonec had musí utéct před světlem...

 

A tak žije si ten Nádherný Rok.

Svou zvláštní existencí nás pohání kupředu.

Po cestách nekonečných, pouštín absolutna 

Zároveň jen náš Průvodce i Učitel.

Autor Dextero, 04.12.2021
Přečteno 233x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak toto máš pěkné.

15.12.2022 22:41:11 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí