Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 3 záznamů. Zobrazuji 1-3.

Film očima běžného člověka Publikoval(a): Syk | Experiment » Filozofické

Přemýšlíme nad tím podobně. Děkuji za vřelé přivítaní a přeji hezký den. :D

11.01.2024 21:31:57 | Sykreagovat

Skrze aparát Publikoval(a): Syk | Experiment » Filozofické

Jsem rád, že se ti to líbilo a jsem možná ještě radši, že máme lehce rozdílné názory. Koneckonců, kdyby všichni lidé přemýšleli stejně a stejně se i chovali, život by byl docela nudný.
Bohužel schopnost sebekritiky je dvousečný meč, a možná díky tomu je můj nihilismus tak těžké udržet na uzdě běhěm psaní.
Díky za čtení a přeju pohodovou čtvrteční noc. :D

11.01.2024 21:28:49 | Sykreagovat

Film očima běžného člověka Publikoval(a): Syk | Experiment » Filozofické

Děkuji za komentář a jsem rád, že se líbilo (tohle měla být pouze první kapitola), nicméně ale nemohu souhlasit s tvým sentimentem. Souhlasím sice s tím, že je dnešní kinematografie jiná než dříve, ale zastávám názor, že je objektivně horší.
Konkrétně mám na mysli Hollywood a neberu v potaz indie filmovou scénu (o které prakticky nic nevím). Problém je ten, že za většinou celosvětově populárních filmů může právě Hollywood a díky tomu, že se nachází v USA, se do těchto filmů zrcadlí politické i sociální problémy Ameriky. Krásným příkladem je porovnání trilogie Pána prstenů a nynější Prsteny moci od Amazonu. Sice se jedná o jiný filmový formát, ale rozdál ve způsobu zpracování je do očí bijící. Přijde mi, že dnešní filmový průmysl funguje na bázi "ždímání" již existujících námětů/značek místo toho, aby lidé usilovali o originální nápad nebo zpracování. Kéž by se jim to alespoň dařilo, ale nepamatuju si, kdy jsem naposled viděl dobrý remake nebo prequel.
Na závěr bych rád dodal, že v tom, co jsem napsal figuruje film jako přímá metafora k životu a tím pádem jsem se nesnažil hanit filmy jako takové. :DDD

08.01.2024 21:29:08 | Sykreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí