Poslední ptáci

Poslední ptáci

Anotace: “Válka je horší než peklo.” - Benjamin Franklin Pierce

Poslední ptáci, kteří tu zbyli
K nebi se zvednou a v modř se noří
Dávno jsme zahnali vše o čem jsme snili
Budoucnost vaří se když minulost hoří

Láska spí schoulená a strach hlavu zvedá
Za lesem stoupá dým a světy se boří
Soucit pryč odvanul vítr už včera
I laskaví lidé si pro zbraně běží

Ze synů zbyly jen kosti a popel
Z duší jen propasti ke svržení dobra
Přišel čas úročit když zazní povel
Není co získat. I výhra je prohra

Ruce už nezebou když vrhneš se v seč
Pro vůdce, pro stranu, či jiného Boha
Až srdce tvé zastaví poslední křeč
Nebudeš chybět - jiní zkusí to znova

Posledním ptákům křída už hoří
Však čím blíže Slunci, tím větší ticho
V podzemí hody jsou, krysy se množí
Co výstřel to jásot a plnější břicho
Autor Ahimsa, 20.10.2022
Přečteno 294x
Tipy 13
Poslední tipující: Sonador, Marten, Fil, Frr, Vivien, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...působivý a zdařilý...;-)na tak těžký téma..

20.10.2022 16:56:40 | Marten

Aktuální memento, líbí se mi, a nej druhá sloka.

20.10.2022 07:44:23 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí