Jasný den

Jasný den

Anotace: Jarní báseň s válečným motivem

Sbírka: Kde mlčí Múzy?

Byl jasný den v máji
a blankyt se rozlévá
jako širé moře kdesi v Dalmácii
u cesty omamně voní álej
bíle a modře kvetoucích šeříků
jež lemují cestu k domovu

V májovém dešti
opilý květ šeříku padl
k nohám vojáka
jemuž se stýská po své milé
jež zůstala daleko za frontou
Ten bílý kvítek jak peří holubic
opatrně zvedl z kaluže
a připnul na klopu uniformy

Do měst a do polí stéká tma
jak hutná melasa v níž svítí
jasné hvězdy
jak symbol vyšitý na čepicích
ruských vojáků
jejichž krev skrápí
bratrskou zem
Autor Petr27, 09.05.2023
Přečteno 121x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné, přesně můj styl! :)

10.05.2023 07:10:38 | Vivaldi je nejlepší

Moc děkuju :)

10.05.2023 08:59:11 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí