Ceterum autem censeo

Ceterum autem censeo

Anotace: .. možná vznikla chybička v předělávce úryvku z latiny... jestli někdo ví, jak sklonovat název města, aby byl správně, prosím napiště opravu do komentářů.. děkuji

Dusot koňských kopyt
Je už slyšet z dálky
Sud Čekání dopit…
…Nalej trochu z Války…

Ach ano, příteli můj
A sluho můj v jedné osobě
Ještě chvíli tam tak stůj
A hněv můj poznáš na sobě

Když kapku z Míru nedostaneš
A v sudu Čekání je sucho…
Avšak na stůl mi sklenku doneseš
Dobře slyší mne tvé ucho

Jediná možnost se ti nabízí
Jak nepřijít o svoji hlavu
I pán tvůj tě k ní vybízí
A nepokoje neuškodí davu

Ba právě naopak, mein liebes Kind
Ve strachu poznáš přátele
Copak jsi po všech těch letech stále Blind?
Jen přilévej šarvátek vesele.

Věz, že vína další chod si již dnes nenandám
To raději z kalamáře upíjet budu tuše
Ceterum autem censeo Jeruzalem esse delendam
Příteli můj a rádče, copak nemluvím ti z duše?

Tak nalévej ten velký džbánek po okraj
Co jen mé vyprahlé hrdlo ráčí si přát
Ať nehoří jen vesnice, však třeba celý kraj
A já si nad ním prsty své budu hřát…
Autor niemante, 03.07.2007
Přečteno 704x
Tipy 1
Poslední tipující: Overkill
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí