Ruiny

Ruiny

Anotace: Malá oponentnost vůči hradu lásky (Levandule). Je to i inspirace z písně I. Maiden - Montségur.

Všude kolem roste pýr,
kopřivy a jiný hvozd.
Uprostřed rozvalin
zazpíval nám taky kos.

Na návrší, kde jsou ruiny,
duje, píská severák.
Pod zeminou leží urny,
jiné duše čekaj na zázrak.

Staré základy kaplí a kostelů
znají zdejší historii.
Vzpoury sedláků a rebelů
a neřestnou sodomii.

Zdrancované vypleněné vesnice
v kobkách lidé umírají.
Plné jsou temné věznice,
na tortuře vězně zpovídají.

Církev upaluje kacíře,
všude samí oběšenec.
Cizince obracejí k své víře,
z hvězdáře se stává utečenec.

Doba teroru a moru nastala,
není už cesty zpět.
Hurá, smrt nás dostala,
než živit tenhle temnej svět.

Všude je bolest a nenávist,
na zdech visel krucifix.
Dávej pozor na závist,
než tě pozře řeka Styx.
Autor jehlaspichlas, 29.09.2007
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborná myšlenka...

18.10.2007 14:17:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

No dej pozor at neskoncis na hranici... hihih

05.10.2007 21:39:00 | carodejka

Silná báseň, která popudí fanatické kněze a budeš prohlášen za kacíře. Ten Styx, Sio měl pravdu, tady do toho nezapadá, ale chápu ho jako potřebu k ukončení básně.

03.10.2007 20:39:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí