My pro nás

My pro nás

Anotace: Za kalich a svou vlast..

Skrz počasí pánbůh se pousmál,
na zemi, kdež mistr Jan vyrůstal,
i jeho stoupenci.

V ráz pach kříže vítr nám přivál,
vědět to Bože, byl bych se býval
modlil pro tě více.

Za kalich, svou vlast a v tebe víru
snad požehnáš nám božskou sílu.
Nepřítel již ruce mne si..

Jich je jen o pár tisíc víc
však my zpěvem z plných plic
píseň neseme si.

Kdož sú boží bojovníci, a zákona jeho..
Autor Gazda, 08.10.2007
Přečteno 386x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň, leč na zhovadilé téma... kdy už konečně národ pochopí že Žižka byl loupežník a ne vlastenec, jak nám vtloukali do hlav komunisti??

08.10.2007 19:39:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí