Na lavičce v parku

Na lavičce v parku

Anotace: Jednoho letního dne, podíval jsem se do slunce a zjistil, že...

Titánská pouta nám dávají křídla jen proto abychom okusili Ikarovy slávy.

S nekonečností sobě vlastní
příděl sis odepřel
a mohutným smyslem prom rovnováhu
rozdupal slunce.
Ve své podstatě zbytečný
a přesto na tobě tolik lpíme.
Kdo uzákonil roční dobu
a kdo transcencdenci...to víme?
Jak Prometheus,
co snesl oheň hořký,
zmítáš se v mýtu.
Přijal si nás jak my tě odsoudili
a z nahodilé radosti pak budujeme vlastní Řím.
Měníme tě a uctíváme
ve smyslu prosperity a
vlastní malostí ukájíme touhu
po korunách smyslu životních běd.
A kořeny, ty minulosti totémy.
Tyčí se nad mechem,
věčným uctívačem jejich zašlé slávy.
Autor Jacues W. Moucheron, 10.04.2008
Přečteno 436x
Tipy 18
Poslední tipující: takova, drsnosrstej kokršpaněl, kikis, Holis, hanele m., Severka, Hannazka, Breakthru, prostě Zuzana, Alan Black, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to opakované slávy v závěru mi to kazí...
:o)

10.07.2008 11:43:00 | hanele m.

Mně se to moc líbí! (jen si oprav překlepy a hrubečky)

16.06.2008 16:01:00 | Hannazka

Krasne az jsem se zasnila..krasny obraz.

12.04.2008 11:37:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí