cestou páně

cestou páně

Dle poznání cestou páně kráćet
šel posel posté prašnou krajinou,
psanec, sám sebe svedl ze zcestí,
když prvně uslyšel,šel sám a sám nevédouce
kam, neznámý, nehledán:
však přesto světlo v očích rozžaté
vítalo všechny budoucí hosty.
Postit se v hodině nekonečné údělem bylo mu
zatímco hostit jen ve zlomu pouti věčné
kamkoliv do domu vstoupit mu jest

Láskou je trest i požehnání
Autor jiřička, 26.06.2008
Přečteno 399x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Borecká, Dao de, vodnař, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí