vyznání

vyznání

Anotace: snad asi báseň, co vychází z žalmů

Slunce se zdravím na paprscích
Šáronský kvítek, lilie
Chleba a víno po náprstcích
Spásu nám do žil nalije

Když kráčím s Tebou, Pane dál,
Nacházím sever nejzazší
Kam bych se nikdy nevydal
Kde bolest má se utiší

Před trůnem bílým klekat smím
S Tebou je vzácné chvilku být
Tvé lásky příval okouším
Smím srdce Tvoje navštívit

Jen jeden den v Tvých nádvořích
Lepší než roků tisíce
Smazal jsi viny a můj hřích
Který mne trápil měsíce

Když šel jsi na kříž s pokorou
Beránku němý poslušný
Tam každý vzdor můj se vzpourou
Byl spravedlivě ztrestaný

Když důtky Tvé tělo drásaly
Muka jsi prošel kvůli mně
Tam moje hříchy trestaly
Na těle Tvojím ukrutně

Posměch a šatů stržení
Hanba Ti duši lámala
Do takového soužení
Tě moje pýcha dostala

Když hřebík projel zápěstím
Bolest Ti mysl zastřela
To láska ke mně s přátelstvím
Tě na kříži tam držela

Když poslušně jsi umíral
Svým Otcem pro mne zavržen
Nebe jsi pro mne otvíral
Sám do pekel byl´s odvržen

Co jsem spravedlivě zasloužil
Přijal jsi z lásky místo mne
Od trestu jsi mne zachránil
Tvé slitování tajemné
Autor Ik, 03.08.2008
Přečteno 497x
Tipy 18
Poslední tipující: Martin Němeček, mirakle, Holis, Inge, Natálie T., Lorraine, Lachailla, Šantir, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

ta báseň mě pohladila...díky za ni ;)

19.08.2008 20:58:00 | bajli33

Kouzelná a inspirující báseň...

05.08.2008 19:35:00 | Lachailla

Věřil jsem, že se vrátíš...

04.08.2008 15:28:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí