Šílenství napospas

Šílenství napospas

Anotace: že víra zastupuje duši?, duše je víra, nevíra je rouhání sám sobě

Ustupuji z obrazu, který vyvolává civilizace;
jsem otrok jejich chtíčů,
na place všední den tančí svůj hapyend;
Kdeže jsou úlevy dříčů pachtících se za hmotnem prožitků?
Pane bože, v nahotě oděném snu se zpronevěřuji obrazu,
který po mně chtějí,oblékám beznaději,
Ach, nebudu to já, to mé torzo se bude sápat po tvé lásce!
Podržíš mne?
Podržíš, já vím: spustím k tobě po provázku svých tepen krev,
aby namalovala obraz srdce odevzdaně tlukoucího
a ty vtiskneš tento obraz do zapadajícího slunce
Jenom tak probudíme spáče;
až noc zapláče prudce probudíme lásku
šílencům danou napospas
Autor jiřička, 08.09.2008
Přečteno 364x
Tipy 10
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, jedam, Iva Borecká, WhiteSkull, Petbab, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Asi to nebyl nejlepší nápad s tou civilizací. Ani pro lidi ani pro přírodu...*

09.09.2008 08:59:00 | Iva Borecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí