Volba

Volba

Anotace: Ecce homo...

Sbírka: Víra tvá tě uzdraví

Mýtina širá vprostřed lesa,
všude jen křik a velký zmatek,
slunce již za obzor klesá,
nastává pohansk svátek.

Sešli se pohani na tajnou schůzi,
v čele všech král pohanský Rolec,
pán černé bolesti a hrůzy,
usedá na pohanský stolec.

Usedá i všechno kol.
Povstal Rolec ze stolce z halitu
a prohlíží každého jak hladový sokol
číhajíc ve svém úkrytu.

"Nastal nám nový čas,
čas volby pohanského pána,
nechť zazní národa hlas!
Od večera do rána."

Promluvil i jeden z lidu,
poctivý rychtář známý všem:
"Již nechceme ve světě hlad a bídu.
nového boha nad sebou chcem."

Rolec již podopory nemá,
korunu z hlavy sundává.
A jako v boji poraněná šelma
ji novému králi podává.

Sluneční paprsky zapadají,
pohané nového boha mají.
Autor Blb&Milouš, 29.10.2008
Přečteno 444x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí