Bůh Kráska

Bůh Kráska

Anotace: :)

Kráso něžná,
skrytá i zjevná,
vznešená a věčná!
Mohu o Tobě zpívat tisíci písněmi,
mohu o tobě básnit
tisíce slovy,
ale nikdy Tě v pravdě
nepoctím tak,
jak je Tě hodno!

Jsi nevyslovitelná,
nepopsatelná
a neměnná.
Přesto ale zasahuješ mé srdce
čistou láskou a modlitbou,
která omývá Nohy mého Pána Boha
slanými krůpějemi slz.

Děkuji za čas
kdy jsme spolu plakali
u zpívajících pramenů v lese.
Děkuji Ti za chvíle
kdy jsem tě objímal
uprostřed vonícího listí
na naší prosluněné stráni,
či když jsem se modlil
v milované bílé kapličce
za Milost Tvé důvěrné blízkosti.

Jsi tichem co ruch světa nikdy nepochopí.
Jsi oddaným sebezapřením
a láskyplnou askezí
které materialisté
nikdy neporozumí.

Dovol mi prosím
rozplynout se v Tvé sluneční záři,
být rosou letní ráno,
nebo tichým padajícím sněhem.
Zrodila jsi mne
a já ti bezvýhradně patřím.
Jsi Cíl, jehož vznešenou Tvář
toužím vidět.

Vyprázdni mé srdce
od všech žádostí
a světských starostí
i falešných iluzí!
Naplň mé srdce
láskou a oddaností,
pokorou a pláčem!
Kéž není jediný den
kdy bych Tě nevzýval
toužebně!

Zde stojím pro Tebe
ve slunce západu,
sám na tomto světě
na pokraji zimy.
Podej mi ruku Svou a budeme tančit
až do té chvíle než
sebe v Tobě utopím!
Autor Koli, 15.11.2008
Přečteno 370x
Tipy 7
Poslední tipující: Veselý Drak, Holis, Lady Carmila, v.hercik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Děkuji Ti za čas, kdy jsme spolu plakali = nádherný začátek jedné překrásné sloky ST!

13.12.2008 16:53:00 | Veselý Drak

ty víš, jak potěšit:-) krásná:-)

15.11.2008 23:38:00 | Lady Carmila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí