Duše umírá

Duše umírá

Anotace: Do nebe? Do pekla?...

Po hladině tiše pluje duše osamělá,
prchajíc ze světa, jak odsouzený smích,
čeká smutně, čeká stále na anděla,
co z dlaní smývá krev…i vynucený hřích.

Je večer, tma věrně na hladinu sedá
a duše vzhlíží k nebi, plna pocitů
Jen občas vlnka z nudy duši zvedá,
kdopak ji spasí.. Sílou soucitu…?

Andělé, strážci nebeského kraje..
pročpak tu nejste? Trestem posedlí…?
Duše se za hřích svého těla kaje,
Co kdyby jste ji k nebi dovedli?

Ticho…a prázdno, nikde naděje,
jen úzkost a hněv a nic více,
kampak ta smutná duše dospěje,
když žila život nestoudnice?

Nebe ji nechce, snad byla až moc smělá,
Když doufala, že ji tam propustí.
A přesto k nebesům a k bohu vznést se chtěla
Kdo ji teď přijme? Kdo ji odpustí?

Oceán temný, jak srdce hříšníka,
co polapen je ve svém hoři,
svou náruč duši vlídně odmyká …
…a duše utápí se v slaném moři..
Autor Lunaric Nathanella, 30.01.2009
Přečteno 720x
Tipy 12
Poslední tipující: Vlk v rouše, ota.pé, Saša T., Lachailla, Weylin, Petbab, nejsembásník
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Duše jedna utopené... Pěkné!! ST

31.01.2009 13:52:00 | Saša T.

Paráda to zasluhuje ST ! :o)

30.01.2009 18:47:00 | Lachailla

Není špatná..

30.01.2009 14:34:00 | Weylin

je moc hezká, i když smutná, pohladí ...

30.01.2009 08:59:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí