Síť nebes

Síť nebes

Anotace: jen tak...proti ZDRAVÉ víře nic nemám

Bílé nebe mi líbá dlaně
v oblakách čistých jak první sníh.
A přesto v bílé, jak v hříšném chrámě,
neskrytě doufám v slastný hřích.

Ta bílá klenba mě poutá v sobě,
drží mě ve své libé síti.
Já v nebi zavřená, jak v hrobě,
marně se snažím vyprostiti.

„Bože!“ „Ach, vládce zrádných výšin!“
„Propusť mě odsud - já hladovím…“
„Copak to, nevděčnice, slyším?
Mlč! Neb tvůj život zapovím…“

A slzy trpké kanou z nebe…
Jak ukojit hlad po hříchu?
Touhou mě srdce v hrudi zebe,
červ probouzí se ve břichu.

„Bože!“ „Já prosím, jako žena,
co nepoznala slovo „víra““
prosím tě, jsem bezcenného jména
však úzkost hrdlo tupě svírá.

A Bůh se zahleděn sám v sobě,
ponořil opět ke spaní.
Já schoulila se v bílé róbě
a proplakala svítání.

K ránu se v sítí nebes pusté
krčilo tělo bezvládné.
Jen zkuste hádat, lidé, zkuste,
jak Boží láska dopadne…
Autor Lunaric Nathanella, 25.03.2009
Přečteno 355x
Tipy 1
Poslední tipující: Weylin
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celkem zajímavá báseń ale nevím jestli jsem pochopil podstatu-co přesně tím autor chtěl říct?

27.03.2009 09:00:00 | Weylin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí