Nejdražší Poklad

Nejdražší Poklad

Anotace: ,,Stal jsem se skrytým pokladem, abych byl poznán, tak jsem stvořil Stvoření, abych byl poznán" hadíth-tradice proroka

V zahradách kde pramení voda živá
a kde květy voní ve dne, v noci,
stal Jsi se skrytým pokladem
očím skrytý.

Ve městě o devíti branách
dlíš v hlubinách vědomí
jako skrytý klenot, nejcennější poklad,
naplnění všech našich přání!

V písních srdcí oddaných Tvé Lásce,
v modlitbě toho z nejmenších,
v zahradě srdce života
stal Jsi se skrytým pokladem.

Skrytým pokladem
Jsi v srdci života,
abychom si mohli hrát
hru na štastné shledání.

Můj Nezměrný Pane, můj Milý,
volám Tě ve svém zoufalství:
,,Neskrývej se nikdy před srdcem mým,
neb pro něho Jsi vším."

,,Neskrývej se nikdy před srdcem mým
abych nebyl jako poušt´ bez vody Tobě,
či jako nádoba prázdná
ležící v prachu na polici."

Vesmírem nekonečných projevů
zakryl Jsi se jako člověk,
který ráno obléká svůj šat
a nasazuje masku.
Autor Koli, 28.04.2009
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí