Quo vadis

Quo vadis

Anotace: Quo vadis, Homine?

Sbírka: Confiteor

Kam kráčíš, večer dnes
Pod ořeším cestou?
Míříš snad k Otci do nebes
Zraněnou nohou rosou?

Já snila vždycky o ráji,
kde život je jen hrou
kde andělé v ústraní, potají
životy nás dvou zapletou

Ten chumel zdá se bez smyslu.
Kde začal? Skončil? Kdo ví!
Jen ten, jehož srdce vidí vílu
mi na otázku odpoví

Když vše se zdá marno,
hořký kalich život dá ti pít
nic nemáš v hlavě jasno,
kdo jiný ti má poradit?

Chtěl bys být andělem,
Světlem ve tmách skleslým,
Pána Boha agentem,
Co zachrání svět z scestí

Kam vzhlížíš, večer dnes?
Na stříbroslitou oblohu temnou?
Jsi božské Lásky spasitel
jenž hluboce miluje duši mou skleslou

…Tak KAM?..
Autor Shia, 23.07.2009
Přečteno 393x
Tipy 7
Poslední tipující: Nergal, Holis, Mbonita, WAYWARD, Markéta Hl., Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na to si kazdy musi najit odpoved sam ;)

01.08.2009 23:51:00 | Nergal

...jo dobrý,ale kam ti neporadím

23.07.2009 17:58:00 | WAYWARD

tvá báseň se mi líbí...

23.07.2009 14:51:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí