V klerice

V klerice

Anotace: mladým novokněžím, k primiční mši

Ach Bože svátostný,
buď mi milostný.

Klerika jest černý šat,
hábit služebníka, jež jde žat.

Neb smutná to barva,
láska v ní jako larva.

Drsná látka kleriky,
není utkána pro lásku vzliky.

jen černá, černá,
tvá láska Bohu musí být věrná.
Jen boží láska je bezměrná.

V černé žádná trpkost.
Jen Boha milovat,
celým srdcem, tělem, až na kost.
Jen v Boha se posilovat.

Černý kleriky pás,
či bílý kolárku pruh,
toť posvátný slibu jas,
jen boží pole je lásky luh.

V černé obětovat Bohu vše!
vše - sloužit celým srdcem.
S Kristem sloužit mše,
v černé být lidu vůdcem.
Autor L. Šebestián Borský, 11.09.2009
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No comment..:-)

13.09.2009 16:16:00 | Weylin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí