Dirty song aneb Balada o Bibli

Dirty song aneb Balada o Bibli

Anotace: Tohle jsem napsal taky už hodně dávno, akorát jsem si na to vzpoměl teď, když umřel Michael Jackson. Možná o to víc dneska platí, co je tam napsané. Společnost je na kraji morálního marastu a fakt mně už někdy nebaví ráno vstávat do takovýho světa.

Otevírám oči a poslouchám Jacksona.
Ten jeho božskej song "Dirty Diana".
Ten song mě před chvílí probudil ze sna.
Ten song mi teď nedá usnout až do rána.

Sedím na posteli a přemejšlím o světě,
přemejšlím o věcech, co můžou bejt dirty.
Přemejšlím o věcech popsanejch ve větě:
"Je to hnus. Je danej. A i tak to ber ty!"

Voňavej dlouhej dým. Hašiš a crack.
Stříkačka u hlavy a jehla pod kůži.
Dospěješ do ráje. Ale pak jenom brek
těch, co pokládaj´ na Tvým hrobě růži.

Doláče. Mařeny. Ber nebo bude Ti vzato.
Tunely. Čórkaři. Ukradený auta.
Na rukou šperky. Tam stříbro. Tu zlato.
Na rukou kovový studený pouta.

Na hlavách křiklavě zbarvený kohouty.
Proti nim stojí dohola střižený lebky.
Soudný den. Vězení. Dyk si ho vodkrouh´ ty.
Už nikdy nepoznáš, jak sou holky hebký.

Sedím na posteli a přemejšlím o světě,
co patří nám všem. A co je v něm mýho?
Přemejšlím o citech popsanejch ve větě,
co někde čet´ sem: "Miluj bližního svýho."

Otevírám oči a poslouchám jednoho pána.
Ten jeho božskej song o lidský lásce.
Ten song mi teď nedá usnout až do rána.
Ten song je o světě, kterej je v sázce.

Otevírám oči a poslouchám song pána Boha.
Ten song je Bible. A teď přišla jeho doba.
Autor Emeritní Profesor, 18.03.2010
Přečteno 867x
Tipy 7
Poslední tipující: jitka.svobodova, Jeněcovevzduchukrásného, pusinky111, Agniezka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

6. sloka moc fajn. :-)

08.12.2012 00:11:56 | muchomůrka bílá

Děkuju. Celkem se i dobře psala... Prostě to mělo dobrej rytmus...

08.12.2012 00:16:30 | Emeritní Profesor

Pěkně realistické ST.

06.04.2010 18:02:00 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí