Bez obalu srdečního svalu

Bez obalu srdečního svalu

Anotace: ...

Co světci věděli,
co znali,
dnes ševelí
jen vánek v dáli.
Lásku, co nezná počátku a konce,
co ukrývají luční zvonce,
hnízda, jež staví polní ptáci,
groš, co se lehce rozkutácí,
pomoc, jež bližní očekává,
kdy poduškou je polní tráva,
vše, čím BŮH je a co ho tvoří,
vodu, co v žáru noci hoří.
Neuhýbej a pros o sílu,
s "šamanem" nebuď na štíru.
Klopýtej, padej, vstávej však,
někdy je správným směrem rak.
Vrať se na křižovatku Života a Smrti,
co posouvá tě dál, i když tě drtí.
Dozraj jak víno, každý má svůj vlastní osud, vlastní čas,
tak ten svůj, prosím, nepropas!
Autor Inge, 30.04.2010
Přečteno 494x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, Eva Pincová, ilona, Psavec, labuť, enigman, Skalsky Pavel, CORONATION, WAYWARD, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moudrá báseň na modrém pozadí-ST

30.04.2010 10:39:00 | CORONATION

st

30.04.2010 10:17:00 | ROMAN LOHNERT

...pěkné nové slovo "rozkutácí :)

30.04.2010 09:49:00 | WAYWARD

Moc hezky napsáno.

30.04.2010 09:22:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí