HRANÍ SI ....O BOHU, LÁSCE, HRÁCH A KOLOBĚHU ŽIVOTA

HRANÍ SI ....O BOHU, LÁSCE, HRÁCH A KOLOBĚHU ŽIVOTA

Anotace: lehká nadsázka o hledání Boha a o tom, co téměř denně prožívám(e) ...

Sbírka: O životě ...

Láska je Bůh a Bůh je láska,
Johanka z Arku, zase zní mi v uších,
všichni to víme a máme v sobě i kolem
„jenom“ se správně rozhlédnout, je to tak?

Asi ano, zlatá panno, to víš, že tě mám rád ...
co to vše má znamenat, proč jsem vás jenom učil pochybovat.

No, přece, abychom si mohli takhle pěkně hrát....

Na lásku a na podvody,
na (ne)štěstí, na rozvody,
na soudy a hrdiny,
ale kdo je jediný,
kdo to všechno hraje?
Kdo se může radovat, mít rád,
jezdit v cizí kraje,
vlastnit třeba hrad,
a mít všeho dostatek, mít lásku, vodu, plno ....,
nevím rým,
doplním,
hraju s tebou přece
hru na umělce ...
a umělkyni,
tvůrce a tvůrkyni,
muže a ženu,
aháááá,
že bychom se rozpojili?

Ach ta jablka, dejte mi motorovou pilu,
jdu vykácet všechny sady,
a chraňte přede mnou i hady,
jinak nezůstane ani jeden
a my zase v blažené nevědomosti o vlastní pýše,
budem si (ne)vědomě hrát
a hledat ty své skrýše,
kde je ten poslední had...
kterého jsme si schovali,
abychom si zase,
na hledání zahráli
Autor Helena Lovecká, 19.11.2010
Přečteno 780x
Tipy 24
Poslední tipující: V.N.Losinský, James Libustka, carodejka, Sladkalu, hypertenze, Bíša, jedam, CULIKATÁ, Psavec, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Že žít je těžké mnohdy víme
a nakonci života se všichni k Bohu obracíme

Moc hezké.

30.11.2010 00:21:00 | carodejka

Tohle je moc kvalitní hraní, jednička s hvězdičkou...super, krása...ST

25.11.2010 00:38:00 | Sladkalu

suprově napsané ,pěkné hrátky se slovy i myšlenkou.Koloběh života..magický kruh..stejně jako Tvá slova ST!Jóóó ty zrádní hadi ale byl to jen had nebo taky hlad po pokušení a poznání i bez hada sladké i hořké volání ?

20.11.2010 09:20:00 | xoxoxo

Moc hezky jsi to napsala. Ale pozor, aby nám alespoň ten jeden had zůstal.

19.11.2010 23:10:00 | Psavec

St velmi přesně vyjádřené

19.11.2010 17:48:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí