Před potopou

Před potopou

Anotace: ..............

Před potopou

Dneska já shozen jsem
Byl z výšin Olympu
Vždy křídly nadnesen
Teď stojím v Egyptu

Člověk prý Zemi
Ublížil dost
Brzy z něj bude jen
Nezvaný host.

Bohové smetou jej
Z povrchu Země
S poslední nadějí vzhlíželi
Ke mně.

Napnul jsem síly
A slezl za lidmi
Zemi jsem okusil
Pod svými chodidly.

Jal jsem se hlásat
Jen lásku k přírodě
Lidé však odmítli
Neschopní k dohodě.

Vztek se mnou cloumaje
Vrátím se na Olymp
Poručím rodině
Vyhubit všechen lid.

Tohle se událo
Před slavnou potopou
I Noe přeživši
Jen s velkou lopotou.

Naštěstí zchladil jsem
Žáhu svou dosti
Ať tedy Noe dál
Šíří své zvěsti.

Že bůh tak za hříchy
Trestem lid postihl
Šance jest poslední
By moře nazdvihl.

A místo lidiček
Si jako hračky
Bude dál pěstovat
Delfíny,ráčky…
Autor Ayla, 04.02.2006
Přečteno 639x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Fajn!

06.02.2006 09:14:00 | džemo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí