přistižená při cizoložství

přistižená při cizoložství

Anotace: známý příběh z Nového zákona o ženě přistižené při cizoložství(Jan 8/2-11)

Přistižená…
krutý pád z obláčku
trošky štěstí a vášně
do moře hanby a beznaděje

v kruhu mužů
nahá
mužský rozpačitý smích řeže
chtivé oči zírají
a každá ruka svírá kámen

Pusa už neškemrá
a dlaně vzdaly zakrývání
je pozdě na vše
studený pot a slzy na tváři
a teplá moč po nohou
strachy


Nic to už neodvrátí
až první hodí
minuta bolesti
a nahá zkrvavená mrtvola
zbyde tu pro psy

jediný paprsek
a soudci pomaličku odchází
když čtou z písku vlastní obžaloby
až zazní
já tě neodsuzuji, jdi a víc nehřeš

zpátky do života kráčíš
A srdce ví
že jednou
bude viset na kříži
nahá zkrvavená mrtvola
namísto Tebe

každého jednou dožene hřích
a budem před soudem
nazí
přistižení
v beznaději

to jméno znáš?
Autor Ik, 19.09.2011
Přečteno 469x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapika, Lucie Luu K, la loba, Rakasteta, Donne, Marsinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásná báseň...

20.09.2011 16:38:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí