Já nejsem Šalamoun

Já nejsem Šalamoun

Anotace: Kdoví, co jsem, kdo jsem, co jsme my...

Já nejsem Šalamoun
přesto jsi pro mne krásný květ na poušti.
Já nejsem Šalamoun, nejsem ten
kdo tvé srdce opouští.

Jsem jen obyčejný člověk
co stvořil ho Bůh.
Jak Šalamoun nesložím žádnou píseň
přec v lásce nechci mít dluh.

Jsi pro mne skála
co pevná je v základech.
Však chybí ti víra, humor v tvých rozmarech.
Jsi pro mne potůček
co směje se mezi kameny.
Já nevím, kdy láska Boží tě vnitru pohladí.

Nejsem člověk pýchou prosetý
jsem, co jsem...
Jsem člověk Bohem přijatý.
Každý jsme jiný
máme své chyby.
Věřící jsou stejní
věří v pevnost své víry.

Jsi pro mne pomněnka
co uprostřed močálu roste.
Když lásku máš pevně v rukou svých
vše ti připadá tak prosté.
Jsi pro mne naděje mezi údolím slzavým
kdo ve víře může být člověkem sobeckým.

Já nejsem Šalamoun
přesto jsi pro mne vším.
Vím, jak dávám ti málo tělesné lásky
já ji též neničím.
Někdy jsi pro mne zeď
co ji nikdo nezničí.
Chtěla bych rozdrtit tvé cihly
v písek nejčisčí.

Chtěla bych, aby jsi mě měla ráda
se vším, co dělám.
Jsi pro mne záhadou
a já z tvého bludiště cestu hledám.
Jsem šťastná
bohatě šťastná.
Jsem velká
a přeci skromně tak malá.
Přeji ti štěstí
krásné Božské štěstí.
Je dáno těm,kdož pokleknou a k nebi hledí.
Je dáno těm, kdož upřímně se modlí
kdož o Bohu beze strachu svědčí.

Jsi moje jablko, jablko nejsladší...
Autor M3rryMarta Valenová, 20.09.2011
Přečteno 378x
Tipy 7
Poslední tipující: Mapaf, Magdalena Křenková, CULIKATÁ, Antares
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhernááááá!

25.09.2011 20:43:00 | Magdalena Křenková

Moudrá a přenádherná báseň ST.

21.09.2011 09:07:00 | Antares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí