Co si zasloužím ?

Co si zasloužím ?

Anotace: Psáno jen o pár dní dříve, před dvěmi lety. A naděje je moje oblíbené téma. Je to pravda, umírá poslední...

Bože !
ublížil jsem
a co si zasloužím ?
snad jen smrt ?
že jsem nevinen ?
ne, nejsem
zasloužím opravdu smrt ?

už to tak vypadá
že i tvé srdce to poznává ?
snad se to srdce dozví
snad k němu pronikne slovo, meč
zatím si v depresi hoví
a říká : "Zabíjej, nič a ječ!"

poznáš nakonec ?
poznáš včas ?
že jsi zlý a lakomec
uslyšíš slabý ten hlas ?

doufej srdce, duše
netvař se hluše
nedělej, že neslyšíš
buď přímý, jestli to ještě jde
doufej, že pravdu uslyšíš
tak vstaň, vykroč
udělej to teď, zde !

doufej srdce, duše, můj duchu
a prohlédni
popřej mu konečně
přímému slovu sluchu

a tehdy prohlédneš
a uvidíš
koněčně budeš vidět
ušima uslyšíš

a budeš mít nové oči
i tvůj duch bude nový
vše ti poví

a budeš mít nová ústa
a nebudou již mluvit vše zle
bude tam čára tlustá
podívej, nový život, hle !
Autor Šantir, 23.07.2006
Přečteno 511x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí