Náboženská

Náboženská

Anotace: Opravdu nevím, jak mě napadlo psát básničku o náboženství, když jsem ateista. Ne, že bych nevěřil, že něco mocnějšího, co nazýváme obvykle slovem Bůh, neexistovalo, ale nemůžu být křesťan poté, co o jejich církvi víte( papežské schizma atd.)

Čistý vzduch a paprsky světla,
Modrá voda a zelený les,
To byly krásy tohoto světa,
Nežli tu chcípnul pes,
Vůně kytek a barevný svět,
Vzali by malíři do palet,
Jenže teď nenakreslí ani květ,
Dožili se jen kristových let,
Vše začalo v Itálii, v Turíně,
Když našel mlynář ve mlýně,
Něco, co patřilo Ježíši,
Plátno, korunu i číši,
Když pozvedl je nad hlavu,
Uvalil na svět ohromnou kletbu,
Každý opustí tento svět,
Hned jak dosáhne věku třiceti let,
Je to tak a není cesty zpět,
Sv. Petr má plné ruce práce,
Třídit tu lidskou spleť,
Ať se vrah neprochází v edenské zahrádce,
Každý skonal dřív než dozrál,
Poté, co někdo našel svatý grál,
Umřel ten, kdo udělal chybu,
Že chytil z potoka rybu,
Tohle jsou Kristova znamení,
Lidstvu odzvání poslední zvonění,
Snad pomůže všemocná madona,
Zachrání rod lidského národa,
Věřte tomu, co říká tóra či bible,
Ať už jste křesťané či židé,
Autor Muta cum liquida, 01.09.2006
Přečteno 537x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí