Kamenný kříž

Kamenný kříž

Anotace: Vztahuje se k básni Keltské obětiště

Na stejném místě, jen o kousek dál
uprostřed lesa kamenný kříž.
Je hodně starý. Byzantský tvar.
A i když v Boha nevěříš

musíš se zastavit. A stejná síla,
síla posvátných kamenů
kamenným klíčem srdcem otevírá.
Bůh starých Keltů i křesťanů

na stejném místě, přes propast času
kamennou krásou, až dech se tají
přináší lidem radost a spásu.
Kamenná srdce otvírají.
Autor danav, 20.09.2006
Přečteno 488x
Tipy 2
Poslední tipující: Antares
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..mám rád básně o nečem ...

02.10.2006 14:01:00 | WhiteSkull

Ty sloky to nějak kazí. V celku by to bylo lepší.

20.09.2006 07:04:00 | Mácha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí