Porozumění

Porozumění

Anotace: aneb... Čím je Bůh?

Sedíme spolu,
západ slunce na obzoru.
Stejnou otázku klade mi znovu,
netuší, jak se s ní peru.
"Věříš v Boha?"
Jak jednoduše to zní,
nechci mu brát naději,
nechci mu říct, jak hloupé je,
když věří, že existuje.
Dlouho přemýšlím
a pak mě napadá,
co si to vymýšlím?
On vlastně pravdu má.
Věřím v to, že Slunce ráno znovu vyjde.
Věřím v to, že ze semínka strom vzejde.
Věřím v ptačí zpěv,
věřím v krásný květ.
Věřím v tento svět,
věřím, že vždy bude modré nebe.
Začínám tomu rozumnět,
já věřím v sebe.
Dokážu zázraky, když budu chtít.
Když budu věřit, vše budu mít.
Svět mi bude ležet u nohou,
ale musím věřit v duši svou.
Podívám se na něho,
už znám odpověď.
Svou ruku vložím do jeho,
cítím, jak se mi zrychluje tep.
"Ano, věřím"
Usměje se, pochopil to dřív než já.
Každý věříme v Boha,
nevěděla jsem kde vlastně je.
Je ale ve všem, ve všem co děláme.
On spojil naše srdce,
jsme si tolik blíž.
Víra odemkla naše klece
"Jsem rád, že už mi rozumíš"
Autor Luicy, 20.09.2006
Přečteno 600x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chci se jen připojit....naprosto mě to zvedlo z deprese, která začala a ted je to lepší...je to krásné! a úžasný motiv

26.09.2006 22:01:00 | nika

Krásné!
Mám o slzičku méně.
Tuším tu velkého básníka sémě.
Jen tak dál, jasné?

23.09.2006 17:06:00 | Christien

:-) Moc pěkné pohlazení takhle dopoledne.

21.09.2006 11:00:00 | Zedka

Pěkné, ale já v Boha skutečně věřím :).
Jinak je pěkný motiv postupného porozumění.
Jsi opravdu talent, který má prostor se rozvinout!
Jinak to jméno "Bílý oheň" mi připomíná knihu Jacka Londona "Bílý den", no ale to nic...

20.09.2006 23:14:00 | poetos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí