Anděl u kostela

Anděl u kostela

Anotace: x

Jak anděl procházela kolem
a pro mě přestal existovat světa shon
Vlnila se jako gotická světice
její chůze ten nejčistší tón
Zbožňovat bez patosu
vzbudila ve mě touhu
Já zírala na nadpozemskou krásu
Ikony, modly.

Já stála tam na rohu
a kouřila jointa
Zasáhlá krásou co nesmí pohasnout
Ve tmavě blankytných šatech
se vznášela
křídlama mávala
a já se ptát nesměla
To světlo, ta zář!
V údivu beze slov
nechám si o ní zdát
Její nazrzlé medové vlasy jak vodopád
z nebeských výšin až ke mě do pekla
Ty já chci uctívat!

Pokožku bělostnou jako lilie měla
ta dokonalá spása mého srdce
neposkvrněná
Jako laň ztracená a přesto jistá
Víla velkoměsta
kráčela, pevný krok
na pobožná místa.

Já anděla spatřila,
sama špinavá,
pentagram na rameni a v ruce červený
jsem na rohu stála,
víno popíjela
jointa kouřila
a doufala
že existuje,
neb se mi snad zdála!
Autor LadyElis, 26.04.2013
Přečteno 553x
Tipy 4
Poslední tipující: zdenka, Jozef Bojanovský, seh, Nergal
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak nevím, jestli to bylo tím jointem nebo nebylo.. :D

27.04.2013 11:57:03 | Nergal

Já doufám, že ne :-)

01.05.2013 21:35:39 | LadyElis

Mno já doufám, že jo.. :)

01.05.2013 22:40:30 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí