Matce Boží

Matce Boží

Anotace: ... hrozny slitování ... zakouším od tebe, má Paní ...

Má Matko na výsosti,
kéž proseb mých se zhostíš,
a oči otevřu jen tobě,
jen tebe v lidském hrobě
vídat a vnímat chci.

Tak, prosím, na mne popatři,
a vytkni mi mé chyby,
ať duše má se líbí
Ježíši, mému Pánu.
Má Paní, nezanech mne samu!

Proseb za žití věčné odříkání
a hlavu sťatou po meči,
která se Bohu Otci ráda sklání,
kolena, co díru vyklečí.

Svatá jsi jako Matka Voda,
tobě se píše báseň, skládá óda,
a prostý lid ti ruku pomocnou vždy podá,
ztratit tě v životě, to by byla věčná škoda.

Díky ti, Matko, za tvé slitování,
ty´s ženě Adama první řekla: Paní
a Eva uznala tvou lásku, moudrost, čest,
Adam poklekl před Paní Hvězd.
Kéž ve tvém náručí skončí má cesta cest!
Autor Inge, 03.11.2013
Přečteno 467x
Tipy 3
Poslední tipující: zdenka, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná...srdíčkem psaná...děkuji za ni...povzbudí...

21.11.2013 23:01:37 | zdenka

Připomíná mi to krásnou báseň od F. Villona "Modlitba k Panně Marii", kterou napsal pro svou maminku. A ta tvoje je také moc pěkná. Dávám ST.

03.11.2013 19:09:54 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí