Jezdci Apokalypsy

Jezdci Apokalypsy

Anotace: Čtyři jezdci Apocalypsy   Čtyři...

Čtyři jezdci Apocalypsy

 

Čtyři jezdci kráčí pustinou,

kterou nazýváme planetou.

S prokletím které táhnou za sebou,

slitování a omluvy nesnesou.

 

Jsou to duše zakleté,

starší než chrámy stoleté.

Oni Zemi od počátkou vládnou

a na každého jednou zbraní či rukou sáhnou.

 

K prvnímu jezdci žádná dálka,

on je všude a jmenuje se Válka.

Válka je jen z hrdosti akt,

že zabijí nevinné je drsný fakt.

 

Jedna končí druhá začíná,

kdo všechny mrtvé spočítá?

Spočítá je starý škrt,

druhý jezdec samotná Smrt.

 

V čem je Smrt jiná než hodiny,

krom toho, že těm se nestavějí mohyly?

Vždyť pořád stejně tikají

a za rohem pikají.

 

I třetí jezdec šíří smrti chlad,

drsněji než bratři, neboť on sám je Hlad.

Země v písek vyprahlá,

tam je jeho zloba schovaná.

 

A nakonec otázka poslední,

známá nejen jedno století.

Přichází onen jezdec z hor,

ten kterého nazýváme Mor?

Č i nebesa nás trestají,

že jsme k pravdě nestranní.

Autor Cass, 03.12.2015
Přečteno 639x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jezdci Apokalypsy hm...můj šálek kávy tyhle básně i zaměření.Jo líbí i když někde mi to trochu drhlo ale celek působí pro mě zajímavě a čtivě

04.12.2015 09:24:45 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí