Kvalitní náhrada

Kvalitní náhrada

Anotace: ·



                                KVALITNÍ NÁHRADA

                     Zdědil jsem chalupu na konci vesnice,
                     býval tu domov můj každičký srpen.
                     Sem já jsem jezdíval k dědovi, k babičce,
                     přes dvorek u hnoje boudička z prken.

                     Ve dveřích srdíčko, na stěnách hřebíky,
                     a na nich pro toho, kdo si tam sedá
                     z Rudého práva jsou řezané aršíky;
                     tak, jak si zaslouží, říkával děda.

                     V almaře našel jsem takzvanou Knihu knih,
                     pročetl jsem ji a velmi se divím:
                     Mnoho slov, zdá se mi, a samý rozpor v nich;
                     moc krve, nářků a hrozby všem živým.

                     Přečtu ji podruhé, navzdory nesnázím,
                     snad se mi vyjeví nějaký význam;
                     list, jenž mi nedá nic na hřebík narazím,
                     klidně se k nevíře v ta slova přiznám.

                     Po listu list je teď ke stěně upoután,
                     svorně se všechny už na hřebech tísní.
                     A v tuhých deskách, jež nakonec v rukou mám
                     zůstala samotna jen Píseň písní.



Autor pedvo, 02.01.2016
Přečteno 415x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Borecká, Mácha, Frr, MARKO, jitoush, hanele m.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....Plaňkový plot, budka z prken a po každé straně stařičká švestka...
Každým rokem nás obdarovala sladkým šťavnatým modrem. O mouchách a pavoucích v budce se radši zmiňovat nebudu:(

13.11.2017 19:49:31 | Iva Borecká

A hele, vyvolal jsem vzpomínky; to je milé. Dík za komentář, ahoj.

15.11.2017 12:52:39 | pedvo

Jo tak to je supr...přímo z mýho života, jako by jsi byl se mnou když jsem se nastěhoval do baráčku po babičce :-) jen těch písní jsem si nechal víc :-)

23.05.2016 00:04:32 | Mácha

Dík za pochvalu. Taky mám víc písní, ale z jiných zdrojů.

31.05.2016 16:50:08 | pedvo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí