Druhý aett

Druhý aett

Anotace: ...

V štíty, helmy buší kroupy;
na rány, řev nejsme skoupí!
Hagalaz!

Jsem čas nepohodlí, zrady
a zoufalství a smrt hlady!
Nauthiz!

Ochránit vás jak štít svedu
králem já jsem zimy, ledu!
Isa!

Když mě zastihnete v dobrém rozmaru,
úrodu vám dám hned po jaru!
Jera!

Vzdor všem silám, bleskům, hromům,
jsem ten nejpevnější ze všech stromů!
Eihwaz!

Jsem žena, s kterou pro jí srdce tančíš,
a její lůno, v které vstoupíš!
Pertho!

Zaštítím tě pro bezpečí pocit
a na krku mne mužeš nosit!
Algiz!

Každé ráno, když opadnou noci sny,
já svou září rozesvítím dny!
Sowulo!

Až poznáte věci, které v mojí moci,
až uslyšíte, kterak v dáli vyjí vlci;
Až sevřete v dlani starodávný amulet,
my dobyjeme Vinland, Midgard, s nimi celý svět! 

Autor Oxík, 31.08.2016
Přečteno 308x
Tipy 2
Poslední tipující: Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí