Poustevník

Poustevník

Anotace: Jojo, další hrátky s tarotem

Tuto noc Poustevník vykoukl na mě zas,
achjo, Ty mě nepřestaneš pronásledovat.
Třikrát devět na devátou a ještě několikrát
mi svážeš ruce, zlomíš a ještě setneš vaz.

Ať ustane ten hrozný čas bahna a deště!
(Podzim mám ráda)
Odpočítám dny, kolik zbýva jich ještě
Než roztočí se kola štěstěna
Představa moje tolik vzdálená…

Proč pravou nikdy svoji neukážeš tvář?
Ha! Poustevníku, proč hádanky kladeš stále?
Ono ti to nestačilo naposled, když málem…
Nic nevidím než tmu a v dáli ještě luny zář.

Ač Tvojí řeči ani za mák nerozumím
Bez Tebe by to nebylo ono ani Yoko…
Mám svoji devítku ráda :) což o to.
Dík, žes tu. Vždycky. Já vím, já vím.
Autor kejtyyy, 01.10.2016
Přečteno 478x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, enigman, Iva Husárková, carodejka, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kartám nerozumím. Ale tato báseň se mi líbí. Je subjektivní a to z ní dělá to dobré. Vlastní pocity jsou vždycky nejlepší.

14.01.2022 21:21:44 | mkinka

že by poustevník byl soukromý vočko...

03.10.2016 15:35:44 | enigman

Svým způsobem asi ano,
už od narození...
ale proč mi doteď
vůbec jasné není...

03.10.2016 16:16:59 | kejtyyy

Až podzim odhalí svou tvář,nuž...krátí se nám kalendář, pak odhalí svá prsa zima a u ohně nám bude prima.

01.10.2016 21:08:49 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí