Svatý večer

Svatý večer

Anotace: Báseň inspirovaná večerem na dovolené

Ó luno , má nejjasnější paní
kolik hvězd porodila dnešní noc ?
ó luno ,chci ráno místo spaní
snad po tobě nechci tak moc

Večer svatý na kopečku dřímá
jaké sny mu bůh do vínku dal
to ví snad jen zvony z Říma
na kterém mraku svatý večer spal

Ach svatý večere ,tma zdědila vládu
nad zdejší krajinou kde noci jsou tišší
z rozlehlých zahrad zralé ovoce kradu
ani štěkající psi mne však neslyší
Autor Petr27, 05.09.2017
Přečteno 511x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí