Varhany a kříž

Varhany a kříž

Anotace: Báseň o prostředí kostela

Sbírka: Po stopách vesnice

Varhany hrály v kostele vánočně laděné árie
před oltářem se z kříže Ježíš díval
stěny poslouchaly z obrazu panny Marie
o Vánocích ve dne v noci jsem sníval

Ač na kostele zvon odbíjí mši svatou
do varhan se sype peří jako sníh
už brzy před oltář vstoupíš s tátou
tys byla hříchem, když jsem tvůj mnich

ó Ježíšku, který jsi usnul na křížku
varhany hrály stovky vánočně laděných písní
zůstanu raději se ženou na psí knížku
ó Ježíšku ožeň se raději ty s ní
Autor Petr27, 18.12.2017
Přečteno 551x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí