V řetězech

V řetězech

Anotace: Vánočněladěná báseň s trochu děsivým příběhem

Sbírka: Po stopách vesnice

O svátcích jsi jak spoután zlatými řetězy
kterými jsem stále zelený strom ozdobil
každé Vánoce modlit se budeš u Matky Terezy
jen ona ví kolik lidí si letos pozlobil

Zlatými řetězy svážu tě kdykoliv budeš chtít
to abys v klidu oslavil Vánoční svátky
žádné víno, jen slanou vodu budeš pít
jako chudé dítě ležící v jeslích se zvířátky

Řetěz však polevuje a ty unikáš z pasti
tvá nabytá svoboda bude trvat do příštích oslav
to sám Ježíš tě toho dne navždy spasil
v televizi se zatím líbá princezna a král Miroslav
Autor Petr27, 26.12.2017
Přečteno 545x
Tipy 3
Poslední tipující: Šípková Růženka, Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proč musím pít slanou vodu???Ale moc zajímavý příběh.

27.12.2017 09:54:51 | Šípková Růženka

Růženko ty nikdy :)

28.12.2017 23:16:32 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí