Krucifix

Krucifix

Anotace: Co ten chudák na kříži, který si mne z výšky tiše prohlíží?

Co ten chudák na kříži,

který si mne

z výšky

tiše prohlíží?

Jak vnímá mne samotného,

jak vnímám já jeho?

 

 

Má toto tajemství býti odhaleno?

 

-----

 

Pokud je skutečně tím,

za kterého ho všichni mají,

tak proč se mi potom v kostele

jen odporné sny zdají?

 

  -----

 

Vždyť vidím, kam jeho zrak

doopravdy míří,

Vždyť slyším, že jeho hlas

víc lidí rozhádá

než smíří.

Vždyť cítím, že ruce,

rozepjaté v kříži,

jsou jen křídla

netopýří…

 

 

Vidím, jak temnýma očima

měří si moji tvář,

jak kolem jeho hlavy

rudě plá svatozář,

a jak krev z jeho chodidel

pomalu stéká

na oltář.

 

 

Chceš-li smlouvu s ďáblem,

stačí nastavit kalamář…

Autor Michal Beredzas, 01.02.2018
Přečteno 474x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí