Peřeje

Peřeje

Anotace: jako malí

v tichosti plížících se lamp poslouchám struny větví
rádio šumí do okolí blýská se na tolik netopýřích uší
které ticho zruší

drtivá většina


drtivá většina ...


lidí potápí se pod hladinu snů, drtivá většina
lidí nevidí kouzlo létajících korábů

příkrý nikdy nekotvící útes volá po přimknutí
ke kontinentu, který, jako jediný, ještě nebyl objeven

před očima rozplývá se zrak na nevídanou spletitost hmyzích drah
rosničky blednou
hledáme třetí misku vah
tanec mohutných motýlů pohybuje vesmírem přes ostrovní hladinu moří
všechny jednou shoří


dříve nebo později

zapálíme i ten poslední

z matčiných loží

to, když už nemáme strach
v prach se obrátit, hledáme třetí misku
mysli na obětování ježíše, nehledej pokoru ve větru, ujede ti jako vlak, jako pára
uniká z hrnce na třetí misku

hvězdných polí

unikáme na Mars

s krvelačným větrem bojovat

na létajícím koberci Aladin se bouří proti pánovi pelichavých psů, uvnitř srdce jeho sousedů

kompresory zvučí ostrost dynamiky éterického dolu

všichni klesáme

za řinčení pekelných zvonů

když zradíme své nejmenší
děti slunce přímým sluncem spálené na břehu popraviště ve rzi světlých dní
nebudeme vstávat

ještě chvíli

a dobudeme svět

z postele pod peřinou

skládáním mokrých vět

pod taktovkou techinských lordů přemůžeme plány hladomoru
a Ukrajině vstane místo nás
na místo, kde dřív býval suchý pršiplášť
a Zimbabwe pokryje déšť
tuny kapek padajících na Saharské moře tlačí moment zbytků od večeře dál

až na místo



kde sis jako malý hrál




vprostřed tří polí ozářených rádiovým příjmem z wi-fi příbytku děsivých starců holí
vprostřed peřejí














hledáme naději.
Autor Debraket, 25.05.2018
Přečteno 449x
Tipy 2
Poslední tipující: VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také jsem tak psal. O lidech a proti všem ...

25.05.2018 16:41:14 | VEDz RVAHEs

o lidech nic nevím a proti nikomu nejsem, snažím se psát o sobě a se všemi, mrzí mě to.

25.05.2018 17:28:03 | Debraket

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí