Náš kostelíček

Náš kostelíček

Anotace: Báseň o krásném kostelíku v Bedřichově

Sbírka: Matčiny oči, Skleněný déšť (výbor)

Náš kostelíček plno slávy zažil
každý kdo mohl , ten se snažil,
aby věrně sloužil po staletí
pod ním se ročně slavnost chystá
rodná vesnice si může být jistá
nikdo s přípravou nesmí otáleti

Náš kostelíček ožívá s každou nedělí
zvony do dáli hlaholí, aby lidé věděli
mše svatá právě začala a všichni sedí
ruce sepnou, když k bohu farář promlouvá
všechen hřích po řekách, jak dřevo odplouvá
a občané moji teď k oltáři svorně hledí

Kdo není věřící,ať se nermoutí
každé léto potkáme se na pouti
kolem hudba zní , a jídlo zavoní
mnoho lidí sem přijede z daleka
do svátečního se občan obléká
a čekají, až z kostelíčku zazvoní
Autor Petr27, 01.10.2018
Přečteno 478x
Tipy 2
Poslední tipující: Rbb
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí